Őrségi Nemzeti Park

Az Őrségi Nemzeti Park magába foglalja az Őrséget, a Vendvidéket, a Rába folyó szabályozatlan völgyét, (a Belső-Őrséget,) Szentgyörgyvölgy környékét.

Az Őrségi Nemzeti Park tanösvényei

Ság-hegyi geológiai és természetismereti tanösvény 
Az ötmillió éves Ság-hegy geológiai és természeti értékeibe nyújt betekintést a tanösvény. Az egykori bazaltvulkán kialakulásának történetét, működését, a későbbi bazaltbányászat folyamatát, a mai kulturális és természeti értékeket, növény- és állatvilágot ismerhetjük meg ezeket bejárva.

Botanikai és madárvédelmi tanösvény
Itt a Kőszegi-hegység környéki növényvilágot bemutató Csillaghúr és Királyvölgyi Tanösvények és a madárismereti, madárvédelmi bemutató útvonal található.

Rezgőnyár Tanösvény
A 400 m hosszú tanösvény tájékoztatást ad az Őrség növény- és állatvilágáról, az erdők kialakulásáról, az erdőgazdálkodási módokról,az erdőszegélyek szerepéről, a fasorok élővilágáról, a helybeli őshonos háziállatokról valamint a tókák élővilágáról.

Sárgaliliom Tanösvény
A túra Velemérről Magyarszombatfára vezeti át az érdeklődőket, 6,2 km hosszan mutatva be a kevésbé ismert és látogatott Belső-Őrség természeti és kulturális értékeit. A tanösvény útvonala és az ennek során bemutatott ismeretszerző témák alkalmasak arra, hogy az ide látogató turista a szakember vezetése nélkül is fel tudja fedezni a természeti, építészeti, tájképi és kultúrtörténeti értékeket úgy, hogy az érzékeny területek nem sérülnek.