Információ

Őrségi szállások:Ispánk honfoglalás kori település. Az első telepesek 950-960-as években jelentek meg fejedelmi őrökként.A falut egy 1418-as oklevél már említi, neve szláv eredetű, az ispán becéző alakja. Az őrségiek Ispánkról azt mondják, hogy ott van a világ közepe. Magas dombok élén vonul a falu két nagyobb, összefüggő települési egysége, amely valóban minden szomszédos községtől aránylag egyforma távolságra van.

Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink

Igényes Őrségi szállásunk udvarán kerti grillező, szalonnasütő és bográcsozási lehetőséget biztosítottunk. A közelben kerékpár kölcsönözhető. Lovaglást, lovaskocsikázást, túraszervezést igény szerint vállalunk.

Rólunk

Rólunk

Büszkék vagyunk arra, hogy sikerült egy 150 éves őrségi parasztházat - nem kis áldozatok árán - megőriznünk az utókornak, melyben vendégeink, a régi bútorok között igazán otthonosan érzik magukat.

Megközelíthetőség

Megközelíthetőség

A Vas megyei Ispánk Budapesttől 260 km távolságra található, melyet autóval illetve vonattal is könnyen elér.

Az ispánki kitelepítettek emlékére

Az ispánki kitelepítettek emlékére

RÓKA GYULA KITELEPÍTÉS: ISPÁNK, 1950. JÚNIUS 23. 1950. meleg júniusának utolsó hetében levelet hozott kiskunhalasi munkahelyemre...
Ispánkról

Ispánkról

Az alábbi írás Ispánk 1929 évi állapotán kívül rövid történeti áttekintést nyújt az Őrségről és az ott élő emberekről is. Forrás:Vas Megyei Honismereti Közlemények - (1993) 1., p. 58-67.)